Pienlainat, pikavipit, niin monet ihmiset ovat ajautuneet ahdinkoon moisten takia. Tottakai se sillä hetkellä varmasti on mukava kun saa jostain nopeasti pienen lainan, mutta kun koittaa se takaisin maksupäivä.

Näin kävi myös itselleni.

Itse varsinaisiin 50€ jne pikavippeihin en ole sortunut, mutta kulutusluottoja on tullut typeryyttäni laitettua milloin mihinkin. On mm. pesutornin ostoa, veljen auttamista yms, eli onhan niitä paikkoja mihin rahaa on mennyt. Lasketaan mukaan vielä autoni osamaksut ja tämä Kela niin onhan se varma että rahaa palaa.

Tähän mennessä olen laskuni saanut maksettua aina pois, mutta raapustimpas tuossa paperille että jos KAIKKI lainat, tämä Kela, ja auto mukaanlukien saisin pois maksettua, niin kuukaudessa jäisi 855€ yli. Siis 855 euroa menee pelkästään osamaksuihin ja lainoihin !

Tympäännyin siinä vaiheessa, varallisuutta kun ei koskaan liiemmin yli jää.

Eksyin nettiin tutkimaan hieman veloissa olemisesta, ja löysinkin Takuu-Säätiön sivuston. Niille jotka eivät tiedä mikä koko Säätiö on niin tässä vähän tietoa siitä.


" Takuu-Säätiön järjestelyluotto on tarkoitettu yksityishenkilön talouden järjestämiseen yhdellä suuremmalla luotolla."

"Takaus on tarkoitettu ennalta arvaamattomasta syystä velkakriisiin joutuneille ihmisille. Elämäntilanteen pitää olla vakiintunut siten, että velkakierteeseen johtaneet syyt ovat hallinnassa eikä ole nähtävissä selviä riskejä joutua uuteen velkaongelmiin. Takauksen voi saada tavallisesti vain kerran."

Tässä vielä linkki säätiön sivuille.
http://www.takuu-saatio.fi/



Itse laitoin sähköpostia menemään velkaneuvontaan, lähinnä koska tulot vs menot eivät ole tasapainossa, varsinkaan tämän Kelan homma takia, enkä tahdo menettää luottotietojani. Lisää lainaa en myöskään mene ottamaan enää jotta entiset lainat saisin pois. Katsotaan mitä sieltä vastastaan.

Eipä tässä muuta, lähden keittään kahvit ennenkuin pitää taas lähteä tästä töihin.